Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller

Colofon

Technische realisatie: Frits Regtien [1984] [www.firstsoftware.nl]
Vormgeving: Jan van Bussel [2000] [E-mail]

:: Website > Openbare gedeelte
De website is opgebouwd uit een openbaar en een ledengedeelte. Het openbare gedeelte bevat onder andere algemene informatie over de vereniging, uitnodigingen voor jaarreünies en de nieuwjaarsborrel en anderzijds relevante activiteiten / oproepen voor oud-Willibrorders. Tevens is er een e-maillijst en zogenaamde "op zoek naar..."-lijst. In de e-maillijst zijn e-mailadressen te vinden gesorteerd op eindexamenjaar. In de "op zoek naar..."-lijst bevindt zich een lijst met namen, van wie de vereniging de laatste vijf jaar de contactgegevens niet heeft kunnen verversen. Middels jaarreünies, maar zeker ook met hulp van de bezoekers van de website wordt getracht de gegevens weer up-to-date te krijgen.
 
:: Website > Ledengedeelte
Leden van de vereniging kunnen een wachtwoord aanvragen om toegang te krijgen tot het ledengedeelte. Hierin kunnen leden berichten uitwisselen, oude interactieve klassefoto's bekijken, hun eigen gegevens controleren en aanvullen met persoonlijke notities en foto's en gegevens en foto's van andere (interactieve-) leden bekijken. De mogelijkheden zullen in de toekomst nog uitgebreid worden.
 
:: Technische realisatie
Technisch gezien zijn, buiten de bovenstaande functionaliteiten, ook achter de schermen flinke verbeteringen gerealiseerd. De database met alle persoonsgegevens van leden en niet-leden draaide voorheen alleen op de school. De website maakte gebruik van een kopie van die gegevens. Helaas waren de kopieën vaak sterk verouderd. Tevens was het erg omslachtig om nieuwe wachtwoorden uit te delen. Dit alles is aangepakt door de complete administratie centraal te ontsluiten. Hierdoor is het benaderen van de database niet meer locatiegebonden en put de website rechtstreeks uit de database.
 
:: Vormgeving
Qua vormgeving is gekozen voor een strakke en overzichtelijke lay-out. De basis van het ontwerp is opgebouwd uit: blauw, grijs en wit; aangevuld met scherp rode en groene accenten voor bepaalde aandachtspunten. Getracht is om de vormgeving zo consequent mogelijk door te voeren in de plaatjes, formulieren en lettertype.

De vereniging Vrienden van het St.-Willibrord Gymnasium - Deurne wil via deze weg Dhr. Kanters bedanken voor het ter beschikking stellen van fotomateriaal.

Mocht u interesse hebben in iets soortgelijks of iets totaal anders op het gebied van websites / intranet / applicaties, neemt u dan eens contact op met Frits ( frits@firstsoftware.nl ).